Hunder og leddproblemer

I likhet med oss mennesker vil mange hunder også slite med vonde og stive ledd etterhvert som de blir eldre. Men i motsetning til oss er ikke hunden i stand til å fortelle oss hvor den har vondt. Vi må derfor se på hundens atferd.

Hvis hunden din halter fra tid til annen eller begynner å mislike å gå alt for lange turer, kan det være et symptom på artrose.

Artrose og kosttilskudd
Artrose kalles også slitasjegikt. Det er en sykdom som rammer leddene. Ved artrose blir brusken i leddet gradvis slitt ned, og kan etter hvert forsvinne helt.

Brusken i leddene består bl.a. av vann og proteiner, hvor det viktigste er collagen. Collagen er også en viktig bestanddel i leddbånd, sener, ben og hud. Collagen brukes også på mennesker ved plastisk kirurgi og som kunstig hud ved brannskader.

Det har blitt mer og mer vanlig å innta collagen som kosttilskudd.

Kliniske studier på udenaturert collagen type II

På denne siden finner du lenker til tre av flere studier om collagen som er publisert av ulike forskningsmiljøer. Dette er altså ikke studier på Collagen for Hund®, men på ingrediensen udenaturert collagen type II fra kyllingbrusk, som også benyttes i Collagen for Hund®. Studiene er lagt ut for at du som forbruker skal kunne se at kosttilskuddet er trygt å spise.

Det er også viktig at du som forbruker vet mest mulig om innholdet i Collagen for Hund®. Collagen for Hund® er ikke en medisin, men et kosttilskudd med et unikt innhold av collagen, ren og ukonsentrert norsk lakseolje, gurkemeie-ekstrakt, melkesyrebakterier, silderogn og vitamin E.

Studienavn: Effekt og toleranse ved tilskudd av udenaturert type II kollagen(UK-II) på artrose i kneet: en randomisert, dobbeltblind og placebokontrollertmultisenterstudie
Publisert i: Nutrition Journal, 2016 15:14. James P. Lugo, Zainulabedin M. Saiyed og Nancy E. Lane

Bakgrunn
Formålet med denne studien var å vurdere effekten og tolerabiliteten når det gjelder UK-II som behandling mot smerter i forbindelse med osteoartritt (OA) og tilknyttede symptomer sammenlignet med placebo og med glukosaminhydroklorid pluss kondroitinsulfat (GK).

Metoder
Ett hundre og nittien frivillige deltakere ble randomisert i tre grupper som daglig mottok en dose med UK-II (40 mg), GK (1500 mg G og 1200 mg K) eller placebo over en periode på 180 dager.

Resultater
På dag 180 viste UK-II-gruppen en signifikant reduksjon i samlet WOMAC-score sammenlignet med placebo (p=0,002) og GK (p=0,04). Tilskudd med UK-II førte også til signifikante endringer i alle tre WOMAC-underskalaene: smerte (p=0,0003 vs. placebo; p= 0,016 vs. GK); stivhet (p=0,004 vs. placebo; p=0,044 vs. GK); fysisk funksjon (p=0,007 vs. placebo). Det var ingen forskjell i sikkerhetsutfall blant gruppene.

Konklusjon
UK-II forbedret kneleddssymptomer hos deltakere med OA i kne og ble godt tolerert. Det trengs flere studier som belyser virkningsmekanismene for dette tilskuddet.

LES MER HER: https://nutritionj.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12937-016-0130-8

Studienavn: Sikkerhet og effekt av kollagen II i behandling av slitasjegikt i kne - en klinisk studie
Publisert i: International Journal of Medical Sciences 2009 Oct 9;6(6):312-21. Crowley DC et.al.

En randomisert, dobbeltblind klinisk studie ble gjennomført i Nord-Amerika i 2009 på 52 personer med slitasjegikt i kneet. Både sikkerhet og effekt ved udenaturert kollagen II ble evaluert og sammenliknet med en kombinasjon av glucosamin og kondroitin (G+K). Resultatet viste at en daglig dose på 40 mg av kollagen var mer enn dobbelt så effektiv som 1,500 mg av glukosamin + 1,200 mg av kondroitin i å kurere leddplager.

Konklusjon:Kollagen II førte til betydelig redusert smerte under visse daglige aktiviteter, inkludert gange på flatt underlag, utføring av tungt husarbeid, gå opp og ned trapper og under hvile i sengen sammenlignet med glukosamin + chondroitin og placebo. Studien varte i 90 dager.

LES MER HER: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19847319

Studienavn: En randomisert dobbelt-blind, placebo-kontrollert studie på friske mennesker med ubehag ved fysisk aktivitet
Publisert i: Journal of the int. society of Sport Nutrition, 2013 Oct 24;10(1):48. doi: 10.1186/1550-2783-10-48. Lugo JP et.al.

Metode:Denne randomiserte, dobbeltblinde og placebokontrollerte studien ble gjennomført med friske forsøkspersoner som ikke hadde noen tidligere historie med sykdom eller smerter ved hvile, men som har fått ubehag ved fysisk aktivitet. 55 personer som rapporterte om knesmerter etter å ha deltatt på en standardisert ytelsestest (Stepmill) ble randomisert til å få placebo eller udenaturert kollagen II (40 mg daglig) i 120 dager. Leddets funksjon ble vurdert ved endringer i graden av kneets fleksibilitet samt tiden det tok fra trening til smertefri tilstand.

Konklusjon:Daglig tilskudd med 40 mg udenaturert kollagen II ble godt tolerert og førte til mykere kneledd hos friske personer. Kollagen II viste også potensial til å forlenge perioden med anstrengende trening og lindre leddsmertene som oppstår av slike aktiviteter.

LES MER HER:https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24153020


Flere publiserte studier viser at inntak av collagen kan øke kroppens egen produksjon av collagen og fremme leddhelsen. Effekten har også vist seg å være ekstra gunstig sammen med omega 3-fettsyren EPA.


×

Abonnementsfordeler Collagen for HundTM
Ved bestilling av vårt prøvetilbud på Collagen for Hund, vil du få tilsendt 1 boks med 90 tyggekapsler helt gratis. Du betaler kun kr 79 i frakt/registreringsomkostninger.

Du er ikke bundet til noe fremtidig kjøp, men gi beskjed innen angitt frist på faktura dersom du ikke ønsker automatisk leveringstjeneste.

Produktet leveres direkte hjem til din postkasse – praktisk og lettvint 
Som abonnement får du faste forsendelser hver tredje måned – fri frakt. Merk at antall bokser bestemmes av hundens vekt.

Abonnement

Vekt Mengde Pris Syklus
0-10kg 1 boks kr 398 90 dager (3 mnd)
10-25 kg 2 bokser kr 696 90 dager (3 mnd)
25 kg eller mer 3 bokser kr 996 90 dager (3 mnd)Abonnementet kan endres når du vil. Du er ikke forpliktet til noe videre kjøp, og kan naturligvis når som helst avslutte ditt abonnement. Du kan selvfølgelig hoppe over, eller få en ekstra forsendelse hvis du ønsker det. PS: 18 års aldersgrense ved kjøp.

Returrett av varer i abonnement 
Det er kun returrett på den første varen du mottar. De påfølgende varer i abonnementsavtalen er identiske med den første varen. Det er således ikke returrett på de varer som du mottar etter den første pakken. Ønsker du ikke lenger å motta varer i abonnementet må du avbestille innen angitt frist. Pakker som returneres til oss uten godkjennelse får ikke tilhørende faktura kreditert.

Originalkravet blir stående selv om pakken sendes i retur. Hvis pakken er urettmessig sendt til deg, har du selvfølgelig returrett. Dette er da en reklamasjon.

Introduksjonsprisen gjelder kun 1 gang per husstand. 
Kunder som bestiller på nytt etter å ha mottatt starttilbudet vil få en abonnementspakke til ordinær pris. Dette anses altså som en gjenåpning av abonnementet.

Vi gir deg den aller beste kundeservice!
Vår kundeservice hjelper deg gjerne på telefon 7728 3549 alle hverdager mellom klokken 09.00 og 15.00. Du kan også sende en mail til kundeservice@collagenhund.no.

GPG PetCare stiller seg ansvarlig for de personopplysninger vi besitter i vårt kunderegister. For å opprettholde kundekontakten, samt gi deg den beste servicen og unike og interessante tilbud, ønsker vi å lagre dine kundeopplysninger. Dersom du ikke ønsker å motta slike tilbud kan du ta kontakt med vår kundeservice.

Vi ønsker deg en trygg og sikker handel! 

Vennlig hilsen oss på kundeservice

GPG PetCare AS

Spesialtilbud akkurat nå:
Prøv COLLAGEN FOR HUND gratis!
Du betaler kun kr 79 i frakt/reg.omkostninger 

Hvor mange kg er din hund? (Kryss av for ett av alternativene)
Felter merket med *er obligatoriske