Hunder og leddproblemer

I likhet med oss mennesker vil mange hunder også slite med vonde og stive ledd etterhvert som de blir eldre. Men i motsetning til oss er ikke hunden i stand til å fortelle oss hvor den har vondt. Vi må derfor se på hundens atferd.

Hvis hunden din halter fra tid til annen eller begynner å mislike å gå alt for lange turer, kan det være et symptom på artrose.

dog-xray

Artrose og kosttilskudd

Artrose kalles også slitasjegikt. Det er en sykdom som rammer leddene. Ved artrose blir brusken i leddet gradvis slitt ned, og kan etter hvert forsvinne helt.

Brusken i leddene består bl.a. av vann og proteiner, hvor det viktigste er collagen. Collagen er også en viktig bestanddel i leddbånd, sener, ben og hud. Collagen brukes også på mennesker ved plastisk kirurgi og som kunstig hud ved brannskader.

Det har blitt mer og mer vanlig å innta collagen som kosttilskudd.

Kliniske studier på udenaturert collagen type II

På denne siden finner du lenker til tre av flere studier om collagen som er publisert av ulike forskningsmiljøer. Dette er altså ikke studier på Collagen for Hund®, men på ingrediensen udenaturert collagen type II fra kyllingbrusk, som også benyttes i Collagen for Hund®. Studiene er lagt ut for at du som forbruker skal kunne se at kosttilskuddet er trygt å spise.

Det er også viktig at du som forbruker vet mest mulig om innholdet i Collagen for Hund®. Collagen for Hund® er ikke en medisin, men et kosttilskudd med et unikt innhold av collagen, ren og ukonsentrert norsk lakseolje, gurkemeie-ekstrakt, melkesyrebakterier, silderogn og vitamin E.

Publisert i: Nutrition Journal, 2016 15:14. James P. Lugo, Zainulabedin M. Saiyed og Nancy E. Lane

Bakgrunn
Formålet med denne studien var å vurdere effekten og tolerabiliteten når det gjelder UK-II som behandling mot smerter i forbindelse med osteoartritt (OA) og tilknyttede symptomer sammenlignet med placebo og med glukosaminhydroklorid pluss kondroitinsulfat (GK).

Metoder
Ett hundre og nittien frivillige deltakere ble randomisert i tre grupper som daglig mottok en dose med UK-II (40 mg), GK (1500 mg G og 1200 mg K) eller placebo over en periode på 180 dager.

Resultater
På dag 180 viste UK-II-gruppen en signifikant reduksjon i samlet WOMAC-score sammenlignet med placebo (p=0,002) og GK (p=0,04). Tilskudd med UK-II førte også til signifikante endringer i alle tre WOMAC-underskalaene: smerte (p=0,0003 vs. placebo; p= 0,016 vs. GK); stivhet (p=0,004 vs. placebo; p=0,044 vs. GK); fysisk funksjon (p=0,007 vs. placebo). Det var ingen forskjell i sikkerhetsutfall blant gruppene.

Konklusjon
UK-II forbedret kneleddssymptomer hos deltakere med OA i kne og ble godt tolerert. Det trengs flere studier som belyser virkningsmekanismene for dette tilskuddet.

LES MER HER: https://nutritionj.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12937-016-0130-8

Publisert i: International Journal of Medical Sciences 2009 Oct 9;6(6):312-21. Crowley DC et.al.

En randomisert, dobbeltblind klinisk studie ble gjennomført i Nord-Amerika i 2009 på 52 personer med slitasjegikt i kneet. Både sikkerhet og effekt ved udenaturert kollagen II ble evaluert og sammenliknet med en kombinasjon av glucosamin og kondroitin (G+K). Resultatet viste at en daglig dose på 40 mg av kollagen var mer enn dobbelt så effektiv som 1,500 mg av glukosamin + 1,200 mg av kondroitin i å kurere leddplager.

Konklusjon: Kollagen II førte til betydelig redusert smerte under visse daglige aktiviteter, inkludert gange på flatt underlag, utføring av tungt husarbeid, gå opp og ned trapper og under hvile i sengen sammenlignet med glukosamin + chondroitin og placebo. Studien varte i 90 dager.

LES MER HER: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19847319

Publisert i: Journal of the int. society of Sport Nutrition, 2013 Oct 24;10(1):48. doi: 10.1186/1550-2783-10-48. Lugo JP et.al.

Metode: Denne randomiserte, dobbeltblinde og placebokontrollerte studien ble gjennomført med friske forsøkspersoner som ikke hadde noen tidligere historie med sykdom eller smerter ved hvile, men som har fått ubehag ved fysisk aktivitet. 55 personer som rapporterte om knesmerter etter å ha deltatt på en standardisert ytelsestest (Stepmill) ble randomisert til å få placebo eller udenaturert kollagen II (40 mg daglig) i 120 dager. Leddets funksjon ble vurdert ved endringer i graden av kneets fleksibilitet samt tiden det tok fra trening til smertefri tilstand.

Konklusjon: Daglig tilskudd med 40 mg udenaturert kollagen II ble godt tolerert og førte til mykere kneledd hos friske personer. Kollagen II viste også potensial til å forlenge perioden med anstrengende trening og lindre leddsmertene som oppstår av slike aktiviteter.

LES MER HER: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24153020

Flere publiserte studier viser at inntak av collagen kan øke kroppens egen produksjon av collagen og fremme leddhelsen. Effekten har også vist seg å være ekstra gunstig sammen med omega 3-fettsyren EPA.

Spesialtilbud akkurat nå:

Prøv COLLAGEN FOR HUND® gratis!

Du betaler kun kr 79 i frakt/reg.omkostninger

  Felter merket med * er obligatoriske.

  Merkbart friskere hund?

  For at du selv skal kunne oppleve hva COLLAGEN FOR HUND® kan gjøre for din hund, gir vi deg én boks med 90 tyggekapsler GRATIS, direkte levert til din postkasse. Du betaler kun kr 79 i frakt/reg.omkostninger. Du er ikke bundet til noe fremtidig kjøp, men gi beskjed innen angitt frist på faktura dersom du ikke ønsker automatisk leveringstjeneste.

  Tre måneders forbruk:

  • Hund under 10 kg (1 boks) kr 398
  • Hund mellom 10 og 25 kg (2 bokser) kr 696 (12% rabatt)
  • Hund over 25 kg (3 bokser) kr 996 (16% rabatt)

  Alle priser inkludert frakt. Abonnementet kan endres eller avsluttes når du selv ønsker det. Du har 14 dagers ubetinget angrerett på første forsendelse. Benytter du deg av angreretten må du selv betale returporto. Klikk her for link til angrerettsskjema.

  petcare-logo
  posten-logo

  Trygg og sikker bestilling. Posten Norge leverer rett i din postkasse.